Europos inovacijų ir technologijų instituto (EIT), sveikatos inovacijų bendruomenė (EIT Health) kviečia studentus dalyvauti AIRIS programoje.
AIRIS – virtuali mokymų programa, skirta pristatyti esminius Dirbtinio Intelekto (AI) principus, kartu atskleisti ir atrasti su kokiais iššūkiais jis susiduria, galiausiai – kurti žingeidžių ir futuristinį mąstymą turinčių asmenybių bendruomenę. AIRIS programa telkia dėmesį į dirbtinio intelekto pritaikymo metodus sveikatos apsaugos srityje ir medicinoje.
AIRIS ne tik efektyvi mokymų platforma, bet ir galimybė konsultuotis ir gauti neįkainojamų žinių iš kvalifikuotų mentorių, atstovaujančių tokias institucijas kaip – General Electrics (GE) – viena didžiausių pasaulio lygmens korporacijų, ar dirbtinio intelekto sampratos pamatus paklojusio Švedijos Karališkojo Technologijų instituto (ang. KTH Sweden) atstovų. Būtent tai, kad dalyviai turės galimybę betarpiškai bendrauti, mokytis ir įgyti praktinių žinių iš ekspertų atstovaujančių, prestižines kompanijas ir mokslo institucijas, kuria vieną pagrindinių programos verčių.
Dėl COVID-19 krizės, anksčiau numatytos išvykos į įvairias Europos šalis, kuriose turėjo vykti mokymai, keičiasi – jie persikelia į virtualią erdvę. Programa sudaryta iš online sesijų ir dalyviams suteikiamos mokymo medžiagos (ją ruoš KTH Sweden atstovai). Interaktyvių sesijų metu dalyviai galės diskutuoti, pateikti klausimus ir aptarti idėjas. Programos pabaigoje, sėkmingai kursą pabaigę dalyviai gaus oficialius sertifikatus ir taps EIT Health Alumnų tinklo dalimi (EIT Health Alumni Network).
Dalyvių skaičius iš Lietuvos: 30 ir daugiau
Tikslinė auditorija: inžinerijos, ekonomikos ir medicinos sričių studentams. Jauni, iki 35 metų amžiaus profesionalai, įskaitant gydytojus ir radiologus, taip pat yra tikslinė mokymų auditorija.
Veiklos vyks: 2020 m. birželio-rugpjūčio mėn.
Paraiškų teikimas: iki 2020-06-05
Daugiau informacijos ir registracija: https://www.helloairis.com

Vaizdų peržiūra