Vilniaus kolegijos  Agrotechnologijų fakulteto Veterinarijos studijų programos I kurso studentai rugsėjo 21 d. susirinko į seminarą „Kaip parengti CV ir motyvacinį laišką“.  Studentai – būsimieji veterinarijos felčeriai, veterinarijos gydytojo asistentai turi gebėti parengti savo CV. Dalis baigę Veterinariją įsidarbina ne tik privačiame sektoriuje, bet ir viešajame sektoriuje, tad jiems ypač svarbu susipažinti su Europasso šablonu ir lavinti įgūdžius tinkamai užpildyti profilį. Per seminarą pristatyta galimybė kaupti asmeninę informaciją apie baigtus kursus, kvalifikacijos kėlimą Europasso profilyje.

Per seminarą studentai pasirengė CV, jiems buvo suteiktos konsultacijos, kaip patobulinti, pataisyti gyvenimo aprašymą. Į ką atsižvelgti rengiant CV ateityje, kai turės daugiau praktinės patirties.

Daug dėmesio buvo skirta taisyklingai kalbai, raštingumui gerinti.

Aptarta, kaip tinkamai paminėti savo individualias savybes.

Studentams akcentuota, kad ypač svarbu parengti motyvacinį laišką, iš kurio būtų matyti atsidavimas ir potraukis padėti gyvūnams, rūpintis jų gerove. Pademonstruotas Europasso siūlomas šablonas, pateikta motyvacinio laiško struktūra, paminėta būtina informacija.

Seminarą vedė „Europass“ projekto konsultantė Beata Gervickaitė